logo
Varukorg
0

VÅR HISTORIA

Brogyllen är ett familjeägt hantverksbageri och konditori som funnits i Göteborgsområdet sedan starten 1962. Allt startade i familjen Olssons källare i Mölndal och har nu expanderat till fem butiker runt om i Göteborgsområdet. Vår största butik ligger på Västra Hamngatan i centrala göteborg.


På Brogyllen värdesätts ett noggrant hantverk från grunden och kvalitativa råvaror. Vårt bröd bakas med surdeg på lokalt mjöl av högsta kvalitet från Berte Qvarn. För att få den härligt krispiga ytan med det mjuka inkråmet bakas det i vår stenugn i Mölndal. Surdegen är en central del av Brogyllen och alla bröd bakas på det gamla goda viset, det är då det blir som bäst. 


Vi är även välkända för vårt stora utbud av fantastiska tårtor och vår prinsesstårta har blivit utsedd till Göteborgs godaste prinsesstårta i GP 2022. Det går även att få unika fototryck på våra bildtårtor och lägga till rosor eller text för en mer personlig tårta.

Bakery photo

VÅRA BRÖD

På Brogyllen är vi extra stolta över vårt bröd. Det kan tros att det är enkelt att baka något så vardagligt som bröd. Men varje del i produktionen är lika viktig för slutresultatet. Bagaren vet att det är en process att baka det perfekta brödet, och det är en process som måste få ta sin lilla tid. Ibland tar det flera generationer att få till det där extra, det där som skapar gyllene bröd.

Detaljer är viktiga. Det är därför vi på Brogyllen i allra största mån försöker bevara våra traditionella recept samtidigt som vi hela tiden försöker utveckla vårt sortiment.

Välkommen in!

Bakery photo

Webbshop

HANDLA HÄR