logo
Varukorg
01962

Brogyllen är ett familjeägt hantverksbageri och konditori som funnits i Göteborgsområdet sedan starten 1962. Allt startade med ett litet bageri nere i familjen Olssons källare i Mölndal.


1978
Tyvärr brann det lilla bageriet ned men efter några års uppehåll startade sonen Ingemar Olsson upp verksamheten igen 1978, tillbaka i familjens källare. Ingemar hade arbetat som bagare i några år och bestämde sig för att ta vidare det hans mor hade startat. Verksamheten startade upp igen som ett leveransbageri där Ingemar själv både bakade och körde ut brödet. Efterfrågan på brödet växte sig större och Ingemar beslutade sig för att köpa en lokal i Landala som än idag är en av Brogyllens främsta butiker.


1994
År 1994 slog portarna på Västra Hamngatan upp, den butik som många kanske förknippar med Brogyllen idag. Byggnaden låg i det som folk kallade för dödens hörn men Ingemar såg den verkliga potentialen. Bygget av det gamla kontorshuset blev dock inte som Ingemar hade trott då lokalen var svår att bygga om. Ingemar bestämde sig för att åka iväg på en resa genom Europa och drog inspiration ifrån caféer i Köpenhamn, Wien och Budapest för att skapa den tidlösa stämning som finns kvar än idag. 


2024
Brogyllen har idag även en butik i Mölndal Innerstad, innanför Saluhallens portar i centrala Göteborg samt en butik i Pedagogen Park. Den familjära känslan finns däremot kvar, den märks både i atmosfären och i smaken av nybakat surdegsbröd. Flera av recepten har hängt kvar från starten men det införs även nya tillskott i sortimentet kontinuerligt.

VI VÄRDERAR GENUINT HANTVERK PÅ ETT INNOVATIVT SÄTT

Webbshop

HANDLA HÄR